ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο διαιτολόγος Παπαποστόλου Ηλίας, και το κέντρο σωματικής ευεξίας στη Λαμία, σας ξεναγούν στον κόσμο της Ορθομοριακής Διατροφής.
Η νέα επαναστατική επιστημονική μέθοδος ολοκληρωμένης αποτοξίνωσης, θρέψης και ανανέωσης του οργανισμού.
Η Ορθομοριακή Διατροφή είναι η νέα επιστημονική και ολοκληρωμένη μέθοδος θρέψης και αποτοξίνωσης των κυττάρων του οργανισμού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο την ουσιαστική πρόληψη και θωράκιση του οργανισμού εναντίον όλων των ψυχοσωματικών παθήσεων αλλά και εξαφάνιση πολλών παθολογικών συμπτωμάτων που ίσως έχουν ήδη εμφανισθεί.

Ο δύο φορές νομπελίστας Linus Pauling στην δεκαετία του 1960 πρότεινε τον όρο «ορθό μόριο» για να περιγράψει τα σωστά - ορθά, χημικά - μόρια που είναι τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζονται καθημερινά τα κυτταρά μας για να λειτουργούν σε κατάσταση υγείας. Αυτά είναι οι βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, προβιοτικά, ένζυμα, αμινοξέα, ωμέγα λιπαρά οξέα, σύνθετοι υδατάνθρακες, αντιοξειδωτικά και χιλιάδες φυτοθρεπτικά που πρέπει να παίρνουμε στην σωστή μορφή και σωστές ποσότητες από την διατροφή μας καθημερινά.
Ο Pauling αλλά και πολλοί άλλοι κορυφαίοι επιστήμονες του 20ού αιώνα, διαπίστωσαν μέσα από τις έρευνές τους ότι η σύγχρονη τοξινωμένη, βιομηχανοποιημένη και θρεπτικά υποβαθμισμένη τροφή όχι μόνο δεν θρέφει τα κύτταρά μας, αλλά τα απογυμνώνει και από πολλά πολύτιμα ορθά - μόρια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την βαθμιαία αυξανόμενη κυτταρική δυσλειτουργία που αρχίζει να εμφανίζεται ως παθολογικά συμπτώματα, έλλειψη ενέργειας, πονοκέφαλοι, ημικρανίες, παχυσαρκία, δερματοπάθειες, νευροφυτικές και ορμονικές διαταραχές και εκφυλιστικές παθήσεις που εσφαλμένα ονομάζονται «αρρώστιες» και «νόσοι». Όσο μεγαλύτερη είναι η κυτταρική δυσλειτουργία, τόσο πιο έντονα τα παθολογικά συμπτώματα. Έτσι οι έρευνες του Pauling και των άλλων επιστημόνων επιβεβαιώνουν τον Ιπποκράτη που προέτρεπε «η τροφή να είναι το φαρμακό μας» και τον Γαληνό που πρότεινε: «Δεν υπάρχουν ασθένειες, μόνο επίπεδα υγείας». Δηλαδή επίπεδα κυτταρικής λειτουργίας.

Υπάρχουν 5 βήματα στην ορθομοριακή μέθοδο διατροφής:
1. Έλεγχος δυσανεξίας τροφών για μείωση των φλεγμονών που προκαλούν κυτταρικές δυσλειτουργίες.
2. Επιστημονική αποτοξίνωση με βότανα και θρεπτικά στοιχεία ειδικά σχεδιασμένα για τον καθαρισμό ήπατος, παχέος εντέρου, αίματος και όλου του οργανισμού. Οι τοξίνες δεν καταστρέφουν μόνο κύτταρα, ιστούς και όργανα άμεσα, αλλά και έμμεσα. Παρεμποδίζουν την απορρόφηση, επιβραδύνουν την λειτουργία και επιταχύνουν την αποβολή από το σώμα των ορθών μορίων απογυμνώνοντας θρεπτικά τον οργανισμό. Αυτό σημαίνει αυξανόμενη κυτταρική υποθρεψία και ορθομοριακή εξάντληση. Η επιστημονική μέθοδος αποτοξίνωσης της Ορθομοριακής Διατροφής έχει σχεδιασθεί για να αποφύγουμε όλες αυτές τις ανεπιθύμητες παρενέργειες και για να εξασφαλιστεί η κυτταρική θρέψη με τα ορθά μόρια χωρίς την παρεμπόδιση των τοξινών.
3. Ρύθμιση του γαστρεντερικού συστήματος για καλύτερη πέψη και αφομοίωση των θρεπτικών στοιχείων - ορθών μορίων. Το γαστρεντερικό μας σύστημα, όπως έχουμε ήδη εξετάσει, είναι το βασικότερο θεμέλιο της υγείας. Πολλοί ερευνητές θεωρούν ότι είναι «ο δεύτερος εγκέφαλος» και άλλοι ότι είναι το πρώτο σύστημα που αναπτύσσεται στο έμβρυο για να μπορεί να θραφεί σωστά και να αναπτύξει τα άλλα όργανα και συστήματα. Ένα υγιές γαστρεντερικό σύστημα είναι ζωτικής σημασίας για την σωστή πέψη, αφομοίωση και μεταβολισμό της τροφής και την ορθομοριακή θρέψη των κυττάρων του οργανισμού. Στους περισσότερους ανθρώπους το γαστρεντερικό σύστημα δυσλειτουργεί με συμπτώματα δυσπεψίας, δυσαπορρόφησης, εντερικής δυσβίωσης και χρόνιων υποκλινικών φλεγμονών. Όλα αυτά πρέπει να διορθωθούν μέσω της Ορθομοριακής Διατροφής για να επιτύχουμε σωστή και ολοκληρωμένη κυτταρική θρέψη.
4. Επιστημονική εξακρίβωση και αναπλήρωση συγκεκριμένων θρεπτικών ελλείψεων χρησιμοποιώντας πρωτοποριακά ορθομοριακά συμπληρώματα διατροφής, τα οποία απορροφώνται άμεσα κυτταρικά.
5. Ορθομοριακός έλεγχος του άγχους, θρέφοντας τον εγκέφαλο, τα επινεφρίδια και το νευροφυτικό σύστημα με τα σωστά θρεπτικά στοιχεία, για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις του περιβάλλοντος πιο ισορροπημένα. Το άγχος επηρεάζει το γαστρεντερικό σύστημα και επομένως την απορρόφηση των ορθών μορίων κυτταρικά.

Όλα αυτά που αναφέρονται πιο πάνω έχουν ένα σκοπό: Να καθαρίσουν, να οξυγονώσουν σωστά και να αλκαλοποιήσουν το αίμα και όλο τον οργανισμό και να επιτρέψουν στα θρεπτικά στοιχεία - ορθά μόρια να χτίσουν υγιή και δυνατά κύτταρα, ενώ ταυτόχρονα να υποστηρίξουν τον οργανισμό για να μπορέσει να αποβάλει τοξίνες και υπερβολικά φορτία παθογόνων. Δηλαδή πλήρης και επιστημονικά μεθοδευμένη ανανέωση των κυττάρων και όλου του οργανισμού που χτίζει ισχυρή άμυνα και ανοσοποιητικό σύστημα και τον κάνει άτρωτο σε κάθε απειλή και πάθηση. Και όχι μόνο: Διατηρεί τον οργανισμό νέο και ακμαίο και αναστέλλει την διαδικασία της γήρανσης.
Η ορθομοριακή διατροφή αντιμετωπίζει όλα τα παθολογικά συμπτώματα από τον απλό πονοκέφαλο, ημικρανίες, χρόνια κούραση και δερματοπάθειες μέχρι την παχυσαρκία και τις χρόνιες εκφυλιστικές παθήσεις, άμεσα ή έμμεσα.
Ο διατροφολόγος Παπαποστόλου Ηλίας, υπόσχεται να σας χαρίσει την χαμένη σας ζωντάνια, μέσα από λίγα απλά βήματα που θα σας ανανεώσουν.